Over mij

Mijn naam is Carmen Geenacker en ik woon in Gasselternijveen. Als geboren Arnhemse was het wel even wennen aan de rust toen ik uit huis ging en gelijk verhuisde naar Drenthe. Inmiddels heb ik goed mijn plekje gevonden en ben ik gelukkig met mijn man Roy en onze hondenkinderen.


Dieren

Van jongs af aan wilde ik al iets met dieren gaan doen, dit was al duidelijk voordat ik kon lopen zeiden mijn ouders altijd. Na een paar konijnen in huis te hebben gehad, kregen we eindelijk een hondje (Luna) toen ik 13 jaar was en twee jaar later kregen we een tweede hond (Rambo) in huis. Beide honden zijn van het ras Boerenfox, ontzettend lief en inmiddels al hoogbejaard.


Zoektocht

Na mijn middelbare schoolperiode ben ik begonnen met een studie paraveterinair, op dat moment in mijn ogen de meest logische stap om te werken met dieren. Na deze studie behaald te hebben heb ik ongeveer 2 jaar met veel plezier gewerkt als paraveterinair/dierenartsassistente en heb ik tussentijds een opleiding gevolgd tot kynologisch instructeur. Toen ik bijna klaar was met deze opleiding kwam ik erachter dat ik hier niet volledig voor wilde gaan. Ook het plezier in mijn werk als paraveterinair nam af, ik wist even niet meer wat ik wilde en daarom heb ik het toen over een heel andere boeg gegooid. Met ouderen en hulpbehoevenden werken, dat was wat ik wilde gaan doen en de opleiding tot verzorgende IG in de ouderenzorg was hier perfect voor. Uit dit werk haal ik veel plezier en voldoening, maar toch miste ik het werken met dieren en dan met name honden.


Thuissituatie

Na mijn opleiding tot paraveterinair ben ik samen gaan wonen met mijn man Roy. Roy is al zijn hele leven gek van het ras Welsh Corgi Pembroke en na een tijd samenwonen zonder dieren in huis mistten we allebei leven in de brouwerij en besloten om onze Chester te adopteren. Chester is van het ras Welsh Corgi Pembroke en een schat van een hond. We zeggen altijd dat hij ons heeft uitgezocht in plaats van wij hem. Later kwam Zoey, ook een Welsh Corgi Pembroke en een stuk pittiger in karakter dan Chester.
In het begin kon Zoey wel heel goed met Chester, maar kon Chester niet zo goed met Zoey. Chester wilde vooral dat Zoey op afstand bleef en dat er niet teveel aan zijn lichaam gezeten werd door wie dan ook. Kortom, echt lekker in zijn vel zat hij niet. De reguliere geneeskunde (de dierenartsenzorg) kon niks vinden waarna de osteopaat op ons pad kwam. De osteopaat vond bij Chester een blokkade en heeft deze behandeld. Bij thuiskomst hadden we een heel andere Chester en daardoor een heel ander (veel leuker) contact tussen beide honden.


Waarom gaan masseren?

Sinds Chesters komst bij ons thuis heb ik heel veel van hem geleerd en ik wilde zelf iets voor de honden terug kunnen doen. Dat gevoel werd steeds sterker en toen kwam ik ineens een opleiding tot CMFR-massagetherapeut voor honden tegen. Eenmaal aan deze opleiding begonnen heb ik geen dag spijt gehad! Inmiddels heb ik deze opleiding gehaald en staan er een hoop nieuwe (verdiepende) opleidingen/cursussen/scholingen op mijn verlanglijstje. Het masseren van een hond geeft me veel voldoening, een hond kunnen laten ontspannen en blokkades of blessures verhelpen is een fijn idee.

Waarom gaan fokken?

Het fokken van dieren heb ik altijd interessant gevonden, deze interesse is nog verder uitgebreid nadat het onderwerp fokken voorbij kwam in de studie tot paraveterinair. Sinds wij Chester in huis hebben is de gezondheid van het ras Welsh Corgi Pembroke meer en meer een rol gaan spelen in mijn leven. Het ras kent weinig variatie in de genenpoel en door meer verschillende gezonde honden en combinaties te maken in de fok wordt de gezondheid van ons ras bevorderd. Ook de eerste socialisatie van puppy’s speelt een grote rol in het verdere leven van een hond en ik vind het daarom ook erg belangrijk dat dit goed gebeurt. Luna, de Boerenfox uit mijn ouderlijk huis, heeft bijvoorbeeld een enorme angst voor vuurwerk door een eerste traumatische ervaring. Juist door hier al vroeg op te socialiseren en in het nest al kennis te maken met allerlei verschillende situaties kun je veel angst en narigheid in het verdere leven voorkomen.
In het fokken en opvoeden van jonge pups in het nest komt mijn kennis als paraveterinair en de opgedane kennis uit de kynologie goed tot zijn recht en ik ben blij dat ik op deze manier ook van deze kennis goed gebruik kan maken.

Een greep uit mijn opleidingen:

- Paraveterinair/dierenartsassistente met specialisatie in gedrag, röntgen/echo, tandheelkunde en Anesthesie. Gevolgd aan het Wellant College Houten.
- Algemene Basis Africhters. Gevolgd aan Tinley Acedemie voor dieren.
- Algemene Basis Africhters Gevorderd. Gevolgd aan Tinley Acedemie voor dieren.
- Kynologisch Instructeur. Gevolgd aan Tinley Acedemie voor dieren.
- CMFR-therapie voor honden met Guasha-techniek. Gevolgd bij Sandra Vinken Dierentherapie
- CMFR voor honden verdiepingsmodule met myofasciaal tapen. Gevolgd bij Sandra Vinken Dierentherapie.

 
 
 
E-mailen
Bellen