Behandelingen

MFR-therapie

MFR staat voor Myo Fascia Release, deze therapievorm werkt op de spieren en bindweefsels van de hond. Door middel van massagetechnieken kan deze weer in optimale gezondheid gebracht worden, hierdoor gaat je hond weer beter in zijn vel zitten.


Wanneer is een MFR-behandeling geschikt?

 

Een MFR-behandeling is geschikt voor iedere hond, maar in de volgende gevallen echt aan te raden:

- Blessures

- Bij Patella Luxatie, HD of ED (ondersteunen voor en/of na operatie) 

- Na herstel van een breuk

- Revalidatie na operatie

- Net niet lekker bewegen

- Vast zitten in het lichaam, dit uit zich bijvoorbeeld in hele strakke huid

- Na een bevalling

- Bij slechte/geringe groei van een pup in het nest

- Als APK check

- Ouder wordende honden

- Bij/na een stressvolle situatie voor je hond

- Bij gedragsproblemen veroorzaakt door bijvoorbeeld pijn, niet alle gedragsproblemen zijn op te lossen met een behandeling

- Honden die mentaal en/of fysiek veel dragen

- Als wellness behandeling, wij gaan ook wel eens een ontspannen dagje uit of naar een masseur


Door deze massagetechniek toe te passen is het mogelijk dat je hond zich beter gaat voelen en klachten verminderen of zelfs verdwijnen. 

Een behandeling kan een ontspanningsmoment zijn voor je hond, zowel mentaal als fysiek. Tijdens een behandeling kan je hond (oude) blokkades loslaten op mentaal en fysiek gebied en weer opladen voor de toekomst.Mogelijkheden tijdens een MFR-behandeling.

Tijdens een behandeling richt ik me op het hele lichaam van je hond, er zijn meerdere technieken waar ik gebruik van maak. Mijn handen gebruik ik het meest, maar ook een Guasha-steen of fascia-taping zijn opties die ik in kan zetten. Wat ik inzet tijdens een behandeling beslis ik op het moment dat ik bij je thuis ben en is afhankelijk van de hond. Iedere behandeling is op maat en dus uniek. Effect van een MFR-behandeling.

Naast het voelbare of zichtbare effect bij je hond kan ik tijdens of na een behandeling ook adviezen geven over aandachtspunten of probleemgebieden die zijn gevonden. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden om jouw hond zo optimaal mogelijk te ondersteunen. 

Meestal is er na één behandeling al verbetering te zien of te voelen, toch kan het zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om het optimale resultaat te behalen. Dit is per hond en probleem verschillend en dus afhankelijk van de situatie.


Als er na drie behandelingen geen verbetering voelbaar of zichtbaar is, is het mogelijk dat er een onderliggend probleem is. Mijn advies kan dan zijn om een dierenarts of andere behandelaar te raadplegen.Informatie over de behandeling.

Een behandeling is bij jou thuis, in de vertrouwde omgeving van je hond. Je hond kan zich thuis het beste ontspannen en dit zorgt ervoor dat je hond beter kan voelen wat er in zijn/haar lichaam gebeurt. De geluiden en omgeving van je hond zijn tijdens een behandeling op deze manier bekend en dit zorgt voor minder stress.


Voor het uitvoeren van een behandeling is het fijn als je hond op een tafel of de bank kan staan of liggen, dit is voor mijn lichaam gemakkelijker. Als jouw hond zich het prettigst voelt op de grond, mag dit ook. Het is handig om een handdoek, kleed of dun kussen klaar te hebben liggen waar je hond op mag liggen tijdens de behandeling.


Een behandeling gaat op afspraak en duurt gemiddeld ongeveer één uur, een eerste behandeling neemt vaak meer tijd in beslag en kan iets langer duren. Een behandeling kan ook korter (denk aan een kortere concentratieboog of veel stress bij je hond) of langer duren. 


Informatie over de tarieven vind je hier. Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan contact op.


Ervaringen

Eigenaresse Ayla

Ayla is 11 jaar oud en een Welsh Corgi Pembroke teefje. Ayla is erfelijk belast met de ziekte DM (dit is een verlammingsziekte wat uitval veroorzaakt van spieren). Een paar dagen voor Carmen zou komen, liep Ayla ineens heel slecht. We dachten dat haar ziekte nu ineens wel heel snel ging. Kort erop zouden we op vakantie gaan en wij hielden ons hart al vast. Ayla wilde al amper mee lopen naar het uitlaatveldje naast onze buren. Eigenlijk zaten we toch wel een beetje met de handen in het haar, ze was echt niet gelukkig. Gezien masseren ook spierpijn kan opleveren, was ik geneigd om Carmen af te zeggen, want nog lastiger wilde ik het voor Ayla niet maken. Maar Carmen zei gewoon te komen, kon ze niets voor ons doen, dan kon ze toch de hondjes knuffelen.

Maar wat ben ik blij dat ik haar toch niet afgezegd had! Want toen Carmen er eenmaal was bleek toch wel dat Ayla bij haar linker schouder een blokkade had zitten. Carmen heeft deze los gemasseerd. En wij wisten diezelfde dag niet wat we zagen!! Ayla moest eigenlijk rust houden, maar ze was weer super vrolijk, op haar manier ging ze rennend mee naar het uitlaatveldje, ze wilde weer spelen en rollen. We kregen een ontzettend blije hond terug.
Mijn man die zeer sceptisch was, was enorm verrast en de volgende keer mag Carmen zeker terug komen zei hij.


Eigenaresse Donna

Releasemoment Donna

Mijn teefje Donna had een hele zware zwangerschap, waarbij ze de laatste weken praktisch niets at. Ook de bevalling was zwaar, Donna gleed steeds verder weg en een spoedkeizersnede was onvermijdelijk. Eén pup overleed, gelukkig werd zowel Donna als haar 7 andere pups gered.
Eenmaal thuis moest Donna eerst bijkomen van de narcose en tegelijk 7 pups melk geven. Ze gaf zichzelf helemaal weg aan de pups, terwijl ze zelf broodmager was en volkomen futloos. We hebben twee stressvolle weken gehad. Het ging maar op en neer. Bovenal was Donna ‘down’ én overbezorgd.
Carmen en ik hadden contact gekregen in die twee weken omdat ik nauwlettend haar berichten over haar eerdere nestje Pembrokes had gevolgd. Op 1 januari 2024 bood Carmen spontaan aan om ‘even’ langs te komen op weg naar huis. Ik vond het veel gevraagd, maar iets maakte dat ik haar aanbod aanvaardde.
Dat was zo’n goede zet!! Niet alleen hielp Carmen de traagst groeiende pup met een zachte massage om makkelijker te eten en daarmee beter te groeien. De massage en energetische behandeling die ze Donna gaf was ronduit verbluffend. Ik zag met eigen ogen hoe Donna rustiger werd, zich volledig overgaf en hoe op het eind de energie door haar lijfje stroomde, een enorm krachtige release.
Donna en ik zijn altijd al 2 handen en 4 pootjes op 1 buik geweest. Ik kan haar soms telepatisch uitlezen. Tijdens dat energetische loslaten liet ze mij de beelden zien van de paniek rondom de race naar de praktijk, de pijnlijke verlossing van haar eerste pup, en haar verdriet om het verlies van die pup. Vervolgens ziet ze me de stress zien van de keizersnede en het verlies van controle. Het flitste als een film voor mijn geestesoog. Al met al heeft ze heel veel schrik te verwerken gehad waar ze niet aan toe kwam om het los te laten, omdat ze zo vreselijk bezorgd was om haar andere pups. Met hulp van Carmen kon ze het loslaten. En hoe!
Die middag vond ik haar al wat ‘lichter’ aanvoelen, en de volgende dag nog meer. Maar het ultieme bewijs kwam toen ze de volgende middag, voor het eerst in 5 weken weer wilde spelen tijdens de wandeling. Gewoon effe spelen. De kop leeg en lekker even zoals ‘vroeger’ ravotten. Donna blij, ik blij!

 
 
 
E-mailen
Bellen